(Remote) marketingstage (content en social media) bij internetbureau in de reisbranche.

Voor reisbureauwebsite.nl zijn wij op zoek naar een mbo of hbo marketingstagiair(e) met een ondernemersmindset, schrijftalent en een passie voor content en social media. Iemand die graag remote wil werken voor een websitebureau met een volledig locatie-onafhankelijk team (en dat vanuit school ook mág).

michel kijkend meer reisbureauwebsite

Periode: 4-6 maanden
Uren: 20-40 uur per week
Remote stage: Je hebt tijdens deze stage de vrijheid om te werken vanaf waar jij wilt: thuis, school, af en toe op ons kantoor in Nederland of vanuit het buitenland, wat jij zelf wilt. We zoeken dus een avontuurlijke en zelfstandige student met een ondernemersmindset, misschien iemand die graag als reizend freelancer/ digital nomad zou willen werken in de toekomst en alvast van deze levensstijl wil proeven.

Dus: ben jij die marketingstudent, die graag schrijft, die ‘iets’ met toerisme of reizen wil doen en zich wil ontwikkelen op het gebied van contentmarketing, crossmediale communicatie en social media? Dan is deze marketingstage (voor een websitebureau met allemaal toffe toerisme klanten) zeker iets voor jou!

Wat ga je doen?

Tijdens je stage bij reisbureauwebsite.nl word je echt onderdeel van ons team. Je gaat voornamelijk aan de slag om content te creëren. Denk aan blogs, video’s, social media posts, E-mailmarketing/ salesfunnels, webinar presentaties etc. Je bent betrokken bij meerdere projecten, zoals o.a. de website en het blog van reisbureauwebsite.nl en buildyourtravelbizz.com en het communitymanagement/ beheer van onze Facebook Community of andere leuke promotieprojecten.

Met jouw content ga je kleinschalige reisorganisaties inspireren en laten zien hoe zij hun marketing en website kunnen verbeteren om meer boekingen te krijgen, zodat we zichtbaar blijven onder onze doelgroep (Nederlanders met een eigen reisorganisatie) en leads genereren voor de verkoop van onze reisbureauwebsites en marketingcursussen.

Je leert o.a. hoe je commerciële salesteksten schrijft en hoe je blogs en social media inzet als salestool. En je gaat aan de slag met de vindbaarheid van je teksten (SEO).

Takenpakket

Als stagiair content en social media ondersteun je ons bij de invulling en het maken van content, en ben je betrokken bij allerlei verschillende marketingprojecten. Tijdens de stage zul jij je vooral bezighouden met:
• Schrijven, vormgeven en online plaatsen van blogs en social media uitingen;
• Ontwikkelen, coördineren en uitvoeren van een social media strategie;
• Ontwikkelen, coördineren en uitvoeren van de E-mailmarketingstrategie;
• Meedenken met online campagnes en marketingactiviteiten in het algemeen;
• Foto’s en video’s verzamelen, bewerken en omzetten naar inspirerende posts en stories voor onze Facebook en Instagram pagina’s en vooral ook de Facebook Community voor Kleinschalige Reisorganisaties.
• Nader te bepalen project: afhankelijk van de eisen van jouw opleiding en de lopende projecten binnen reisbureauwebsite.nl. Denk aan ondersteuning bij een Tv-programma, beurzen, marktonderzoek etc.

Wie zijn wij?

Reisbureauwebsite.nl is een volledig online opererend websitebureau, gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van websites voor reisorganisaties. Reisbureauwebsite.nl is een gezamenlijk initiatief van marketingcoach Wendy (www.buildyourtravelbizz.com) en website-expert en -bouwer Michel Schönhage ( internetbureau www.jun-e-jay.com). Op onze website lees je meer over onze achtergrond, maar kort samengevat helpen wij kleinschalige reisorganisaties aan een website die boekingen oplevert, aan de hand van het door ons ontwikkelde ‘booking magnet’ format. Wij werken voornamelijk voor echt kleinschalige en bijzondere reisaanbieders over de hele wereld; specialisten die zelf geen uitgebreid marketingteam hebben en die wij helpen om tóch online beter zichtbaar te worden.

Wat wij zoeken?

Je bent een leergierige student die nauwkeurig en zelfstandig kan werken en niet bang is om je mening te delen en initiatief te nemen. Daarnaast bezit je ook de volgende kennis en ervaring:
• Je volgt een HBO opleiding, voorkeur richting cross mediale communicatie, media- en entertainment management, marketing, creative business of communicatie *.
• Je spreekt en schrijft foutloos Nederlands;
• Je bent creatief met teksten en vindt het leuk om blogs, nieuwsbrieven en social media posts te schrijven.
• Je vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en bezig te zijn met beeldbewerking en (basis) vormgeving en videobewerking.
• Je bent enthousiast en nieuwsgierig en vanuit jezelf gemotiveerd om een mooi resultaat neer te zetten.
• Goede projectmanagementvaardigheden;
• Je durft ideeën aan te dragen en stelt vragen/ neemt initiatief als je denkt dat iets beter of anders kan;
• Affiniteit met toerisme;
• Je hebt een ondernemende mindset en staat open voor een unieke remote stage ervaring.

* Toerisme stagiaires welkom, maar we zijn GEEN reisbureau. We werken wel met reisorganisaties en je zult bijvoorbeeld wel eens template social media posts of E-mails bedenken om onze klanten te inspireren bij hun Travel marketing, maar we zoeken echt een stagiair met affiniteit met content/ tekstschrijven/ social media/ videobewerking/ die evt. bij een websitebureau zou willen werken later en niet per se een stagiaire recreatie of toerisme (tenzij jij écht affiniteit hebt met cross mediale marketing en het leuk vindt om te ontwerpen, video’s te bewerken, te schrijven etc.).

Jouw werkplek: de wereld is je kantoor.

Je gaat werken bij een volledig locatie-onafhankelijk websitebureau: wij werken zelf als oprichters van reisbureauwebsite.nl al jaren volledig remote en met flexibele uren en dat mag jij ook als je dat wil (af en toe bij team members op een thuiskantoor werken is overigens wel mogelijk). Wil je tussendoor een uurtje gaan sporten, om daarna weer lekker productief aan het werk te gaan? Geen probleem, wij tellen geen uurtjes, zo lang je werk maar gedaan wordt en je duidelijk communiceert en overlegt met ons.

We zullen uiteraard wel op vaste tijden bellen om de planning van de dag of week door te nemen en je kunt ons tussendoor ook altijd mailen/ bellen/ appen voor overleg, maar we hebben geen vast hoofdkantoor waar jij iedere dag van 9.00u-18.00u verwacht wordt.

Eén van de oprichters werkt het grootste deel van het jaar vanuit Nederland en enkele dagen per week vanuit een kantoor in Haarlem, waar jij (als je wilt) ook een aantal dagen per week vandaan kunt werken. De andere oprichtster werkt volledig remote vanuit het buitenland (groot deel van het jaar in Valencia). Als je wilt mag je daar ook een tijdje in ons ‘kantoor aan huis’ komen werken, maar je moet dan wel zelf een studentenkamer regelen waar je verblijft tijdens deze weken. Je mag ook volledig vanuit huis, school of een coworking space waar ook ter wereld werken, zo lang het tijdsverschil met Nederland maar niet te groot is.

Wat je van ons kunt verwachten?

• Een stageplaats bij een internet- en marketingbureau met veel ervaring en superleuke klanten (kleinschalige reisorganisaties die over de hele wereld zitten).
• Je werkt voor een klein bedrijf en ook onze klanten zijn allemaal kleine zelfstandige ondernemers, dus je werk is afwisselend en je wordt overal bij betrokken.
• Een professionele, maar heel informele werkomgeving met volledige vrijheid om zelf te bepalen waar je werkt en hoe jij je uren indeelt.
• HBO en WO-niveau begeleiding van een ervaren websitebouwer en online marketingcoach.
• Een stagevergoeding.
• Minimaal 1 werkdag per week om volledig te besteden aan je stageopdracht;
• Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, maar ook inhoudelijke begeleiding;
• Duidelijke uitleg en instructies over wat wij verwachten. Soms zal je heel nieuwe projecten op gaan pakken, waar wij zelf ook geen kant-en-klare stappenplannen voor hebben liggen, maar wij zullen je altijd in de goede richting wijzen en helpen met een plan van aanpak.
• Echte marketingpraktijkervaring bij een websitebureau/ Internetbureau. Je bent niet degene die alleen maar thee haalt, maar draait echt mee in ons locatie-onafhankelijke team.

ontvang meer boekingen