Een wat langer antwoord, omdat we écht goed antwoord willen geven :-)

We realiseren ons dat er altijd situaties denkbaar zijn waarin een website van meer dan € 3.800 niet in je budget past. Misschien begin je pas net met je reisorganisatie, denk je erover om zelf te gaan bouwen of heb je “iemand in de familie” die zegt ook wel websites te kunnen bouwen.

Om heel eerlijk te zijn: als je écht maar een paar honderd euro budget beschikbaar hebt, dan zijn wij niet de beste oplossing voor jou, want voor die prijs kun je alleen een heel basic website op basis van een standaard thema laten bouwen. In de praktijk hebben wij de afgelopen jaren al vaak zien gebeuren dat er dan websites worden gebouwd die uiteindelijk continu kapot zijn, die zelfs minder boekingen opleveren dan de oude website, die totaal niet vindbaar zijn in Google of waarvan de bouwer na oplevering onbereikbaar is etc..

Een betere vraag dan “heb ik hier wel budget voor” is dus eigenlijk “wat kost het me als ik (weer) een slechte website laat bouwen” of draai de vraag eens om van “kan ik deze investering wel betalen” naar “hoe lang heb ik nodig om deze investering terug te verdienen”?

Want let’s be honest: om € 3.800 terug te verdienen moet je (uitgaande van 10% winstmarge per verkochte reis en een gemiddelde prijs van € 1.600 per reis), aan 20 extra personen een reis verkopen. Over het algemeen schrijf je een website in 5 jaar af, wat betekent dat je ieder jaar aan 4 personen extra een reis moet verkopen (oftewel 1 á 2 gezelschappen) om je website terug te verdienen.

Als je je dat niet kunt veroorloven voor het allerbelangrijkste kanaal waar jouw boekingen in de moderne reisbranche vandaan moeten komen, dan weet je eigenlijk al genoeg… dan is het JUIST tijd om te investeren in een website die wél werkt. Anders is de kans groot dat je bedrijf meer een hobby wordt dan dat het je echt een inkomen oplevert.

Heb jij ECHT ECHT ECHT zelfs dán het budget niet? Dat is echt geen schande: Wendy heeft in de afgelopen jaren zelfs speciaal voor kleinschalige reisorganisaties een online cursus ontwikkeld die jou alle ins en outs leert waar je op moet letten bij het ontwikkelen van een echt goede reisbureau website. ALS je dus echt maar een beperkt budget hebt, dan raden we je aan om de cursus “Een Website Die Boekingen Oplevert” te volgen en aan de hand van die cursus zelf zo’n duidelijke instructie en checklist voor je websitebouwer te maken, dat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Je weet dan zelf exact wat “werkt” in de reisbranche qua techniek, SEO, webdesign, conversietechniek, marketingtools en het schrijven van overtuigende webteksten.

En kom je halverwege die cursus tot de conclusie dat je alsnog toch liever een Booking Magnet website laat bouwen? Dan trekken we de volledige cursusprijs van je bij ons gebouwde website af. (je zult niet de eerste zijn bij wie dit gebeurt ;-)).