Veelgestelde vragen

Home » Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen2021-12-31T14:27:31+01:00
Hoe zit het met het onderhoud van mijn website na oplevering?2022-03-21T15:34:24+01:00

Support is inbegrepen tot het einde van het lopende kalenderjaar. Indien de website in december wordt opgeleverd, dan loopt het onderhoud t/m het einde van het volgende kalenderjaar. Daarna zijn de kosten voor support & onderhoud € 19,95 per maand (jaarlijks gefactureerd). Meer dan een uur nodig? Dan overleg. Dat is alleen nog nooit voorgekomen. Onderhoud omvat het updaten van WordPress, de plugins en het thema. Daarnaast maken we dagelijkse (database) en wekelijkse (bestanden) back-ups én één uur herstel per maand als er na de update dingen niet goed werken.

Wat kost een website?2021-07-19T21:23:09+02:00

Dit hangt heel erg af van het aantal verschillende pagina’s op de website en de functionaliteiten in de website. Wij kunnen je helpen aan een écht goede website vanaf € 3.890 ex BTW. Al onze tarieven zijn all-in fixed fee projectprijzen, zonder onverwachte kosten tijdens of na het project. Meer over onze tarieven vind je op de tarievenpagina.

Zo’n website valt buiten mijn budget… is er geen goedkopere manier?2021-07-02T18:04:18+02:00

Een wat langer antwoord, omdat we écht goed antwoord willen geven :-)

We realiseren ons dat er altijd situaties denkbaar zijn waarin een website van meer dan € 3.800 niet in je budget past. Misschien begin je pas net met je reisorganisatie, denk je erover om zelf te gaan bouwen of heb je “iemand in de familie” die zegt ook wel websites te kunnen bouwen.

Om heel eerlijk te zijn: als je écht maar een paar honderd euro budget beschikbaar hebt, dan zijn wij niet de beste oplossing voor jou, want voor die prijs kun je alleen een heel basic website op basis van een standaard thema laten bouwen. In de praktijk hebben wij de afgelopen jaren al vaak zien gebeuren dat er dan websites worden gebouwd die uiteindelijk continu kapot zijn, die zelfs minder boekingen opleveren dan de oude website, die totaal niet vindbaar zijn in Google of waarvan de bouwer na oplevering onbereikbaar is etc..

Een betere vraag dan “heb ik hier wel budget voor” is dus eigenlijk “wat kost het me als ik (weer) een slechte website laat bouwen” of draai de vraag eens om van “kan ik deze investering wel betalen” naar “hoe lang heb ik nodig om deze investering terug te verdienen”?

Want let’s be honest: om € 3.800 terug te verdienen moet je (uitgaande van 10% winstmarge per verkochte reis en een gemiddelde prijs van € 1.600 per reis), aan 20 extra personen een reis verkopen. Over het algemeen schrijf je een website in 5 jaar af, wat betekent dat je ieder jaar aan 4 personen extra een reis moet verkopen (oftewel 1 á 2 gezelschappen) om je website terug te verdienen.

Als je je dat niet kunt veroorloven voor het allerbelangrijkste kanaal waar jouw boekingen in de moderne reisbranche vandaan moeten komen, dan weet je eigenlijk al genoeg… dan is het JUIST tijd om te investeren in een website die wél werkt. Anders is de kans groot dat je bedrijf meer een hobby wordt dan dat het je echt een inkomen oplevert.

Heb jij ECHT ECHT ECHT zelfs dán het budget niet? Dat is echt geen schande: Wendy heeft in de afgelopen jaren zelfs speciaal voor kleinschalige reisorganisaties een online cursus ontwikkeld die jou alle ins en outs leert waar je op moet letten bij het ontwikkelen van een echt goede reisbureau website. ALS je dus echt maar een beperkt budget hebt, dan raden we je aan om de cursus “Een Website Die Boekingen Oplevert” te volgen en aan de hand van die cursus zelf zo’n duidelijke instructie en checklist voor je websitebouwer te maken, dat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Je weet dan zelf exact wat “werkt” in de reisbranche qua techniek, SEO, webdesign, conversietechniek, marketingtools en het schrijven van overtuigende webteksten.

En kom je halverwege die cursus tot de conclusie dat je alsnog toch liever een Booking Magnet website laat bouwen? Dan trekken we de volledige cursusprijs van je bij ons gebouwde website af. (je zult niet de eerste zijn bij wie dit gebeurt ;-)).

Wanneer kan je beginnen?2021-06-25T12:19:59+02:00

Vaak kunnen we binnen twee weken na de kennismaking beginnen met het traject. Altijd binnen 4 weken.

Hoelang duurt het om een website te ontwerpen/ontwikkelen?2021-06-25T12:20:35+02:00

Gemiddeld genomen duurt een website traject 3-4 maanden. Soms is dit 2 maanden, soms is dit 6 maanden. Afhankelijk van de complexiteit van de website, de reactiesnelheid van zowel jullie als ons en eventuele onvoorziene zaken.

Kan ik een uniek ontwerp krijgen of werken jullie met bestaande thema’s/layouts?2021-06-25T12:20:57+02:00

We werken niet met bestaande thema’s en maken dus echt een uniek ontwerp voor jouw nieuwe website. We hebben dus echte creatieve vrijheid om de website te ontwerpen die jij wilt én die echt voor je gaat werken.

Met welk websitesysteem/ WordPress thema/ drag & drop builder werken jullie?2021-06-25T12:28:29+02:00

Je website wordt gebouwd in het WordPress CMS systeem. We werken niet met standaardthema’s, omdat wij niet geloven in standaardoplossingen. Iedere reisorganisatie is anders en moet ook een eigen opvallende uitstraling hebben om zich te onderscheiden van de (vele) concurrenten. We werken daarom met een voor jouw op maat gemaakte website in WordPress, waarbij wij verschillende contentblokken ontwikkelen, waarmee je heel flexibel de pagina’s kunt opbouwen. Bepaal zelf welke blokken er getoond worden en in welke volgorde deze blokken staan.

Kan ik makkelijk zelf dingen aanpassen in de website na oplevering?2021-06-25T12:20:48+02:00

Ja, we gebruiken een handig ‘drag & drop’ systeem waarmee je makkelijk pagina’s in zijn geheel kunt kopiëren (bijvoorbeeld als je nieuwe reizen wilt toevoegen), maar we slaan ook alle blokken of onderdelen van je pagina’s op in een bibliotheek als ‘pagina-element’, dus als je zelf een totaal nieuwe pagina wilt aanmaken dan kun je met deze blokken zelf die pagina inrichten, wetend dat het er ook op mobiel en qua uitlijning nog steeds strak uitziet.

Je hoeft dus nooit ingewikkelde codes te typen, maar kunt wel zelf nog makkelijk pagina’s en pagina elementen toevoegen of verwijderen/ teksten en afbeeldingen aanpassen etc.

Ga ik niet zakken in Google als ik een nieuwe website lanceer?2021-06-25T12:27:45+02:00

Goede vraag! Veel ondernemers (en websitebouwers!) zijn zich er niet van bewust dat er om je Google positie te behouden een aantal acties en checks uitgevoerd moeten worden vóórdat je je nieuwe website live zet.

Wij hanteren echter een uitgebreide checklist voordat we je nieuwe website online zetten en helpen je om te zorgen dat je geen onnodige schommelingen in Google gaat zien.

Als er in je nieuwe website nieuwe pagina’s zijn toegevoegd/ pagina’s zijn verwijderd of van naam/url zijn gewijzigd, dan zorgen we er bij de livegang bijvoorbeeld voor dat je oude websitepagina’s op de juiste manier worden doorverwezen naar nieuwe url’s (301 redirects), zodat je geen onnodige veranderingen in je Google positie gaat zien.

Over het algemeen zul je altijd een kleine dip zien in je Google resultaten in de eerste weken nadat je nieuwe site online is gegaan (omdat Google even tijd nodig heeft om eventuele veranderingen te analyseren en bezoekcijfers voor je nieuwe site mee te nemen in hun algoritme berekeningen), maar uiteindelijk zal dit herstellen (en als je verbeteringen hebt aangebracht in je website, zoals je teksten SEO-vriendelijk maken, je afbeeldingen optimaliseren, nieuwe SEO-pagina’s toevoegen etc.) dan kun je je website zelfs enorm laten stijgen in Google.

Wendy is een ervaren SEO-specialiste en verzorgt al jaren ook SEO-ondernemerscursussen voor reisondernemers, dus zij zal je ook tijdens de onboarding calls wijzen op acties die je zelf kunt ondernemen om je nieuwe website beter vindbaar te maken in de zoekmachines.

Verzorgen jullie ook het onderhoud na oplevering?2021-06-25T12:21:07+02:00

Zeker, wij zorgen er na oplevering voor dat zowel WordPress als de gebruikte plugins upto-date blijven. Zo weet je zeker dat jouw website stabiel, snel en veilig blijft.

Ik heb al een website online staan nu. Gaat deze dan offline, want die heb ik nog nodig tot de nieuwe website online staat?2021-06-25T12:26:59+02:00

Je nieuwe website wordt gebouwd op onze server en pas als deze nieuwe website live gaat wordt hij op je huidige domeinnaam/website-adres geplaatst. Je huidige website blijft dus gewoon online staan en geïndexeerd worden door Google tot op het moment dat we deze vervangen door je nieuwe website. Als er in je nieuwe website nieuwe pagina’s zijn toegevoegd/ pagina’s zijn verwijderd of van naam/url zijn gewijzigd, dan zorgen we er ook voor dat je oude websitepagina’s op de juiste manier worden doorverwezen naar eventuele nieuwe url’s, zodat je geen onnodige veranderingen in je Google positie gaat zien.

Kan ik na oplevering bij jullie terecht voor hulp en aanpassingen en wat kost dat?2021-06-25T12:25:21+02:00

Wij zijn er om jou te helpen en blijven ook bij de lancering én na oplevering betrokken. Na de livegang zijn er (afhankelijk van jouw wensen) verschillende niveaus van ondersteuning mogelijk. Michel verzorgt de technische updates en onderhoud, of extra ‘trouble shooting’ en support bij aanpassingen als jij dat wilt.

Maar natuurlijk wil je vooral dat jouw website echt die super effectieve marketingtool is, die op de automatische piloot meer boekingen oplevert! En laat dàt nou net Wendy’s missie en specialiteit zijn: met de praktische trainingen van Build Your Travel Bizz helpt zij je stap voor stap om optimaal gebruik te maken van alle marketingmogelijkheden die jouw Booking Magnet website biedt.

Ik vraag me af of het Booking Magnet format wel flexibel genoeg is voor mijn reisorganisatie, want [mijn reizen/doelgroep/manier van verkopen is totaal anders dan…].2021-06-25T12:28:41+02:00

Of je nu zeiltochten, yoga retreats, boeddhistische wandelreizen, rondreizen op maat of groepsreizen met een vaste datum aanbiedt, themaspecialist of excursie-aanbieder bent, 1 of 28 bestemmingen hebt, wel of geen boekingssysteem, reserveringskalender, bijzonder reisaanvraagformulier of andere ‘afwijkende’ eisen hebt, we´ve seen it all!

Vaak hebben we zelfs ook al vergelijkbare websites gebouwd of bepaalde oplossingen in de afgelopen 15 jaar als websitebouwer en tourism marketing specialist langs zien komen in de praktijk. Dus wat je ook in gedachte hebt, plan gerust een gratis adviesgesprek met ons in, we denken graag met je mee en het gebeurt bijna nooit dat we echt geen oplossing kunnen bedenken.

Maken jullie ook koppelingen met mijn nieuwsbrief/E-mailmarketingsysteem (Active Campaign/Mailchimp/LaPosta etc.)2021-06-25T12:27:56+02:00

Ja, we hebben dan alleen je accountgegevens nodig. We zullen je tijdens het proces helpen met welke gegevens wij nodig hebben en waar jij die kunt vinden, zodat je ons de juiste gegevens kunt aanleveren. Wendy kan je met haar achtergrond als marketingspecialist in de onboarding calls ook adviseren indien je hulp nodig hebt bij het kiezen van een systeem, of als je wilt weten hoe je op een niet al te arbeidsintensieve manier van start gaat met automatische E-mailmarketing/ E-book en salesfunnels.

Kan de site worden gekoppeld aan mijn boekingssysteem/ offertesysteem/ een channelmanager/ mijn betaalsysteem?2021-06-25T12:28:07+02:00

Ja, in principe kunnen alle systemen gekoppeld worden. We hebben dan de juiste accountgegevens en API koppelingscode nodig. We zullen je tijdens het proces helpen met welke gegevens wij nodig hebben en waar jij die kunt vinden, zodat je ons de juiste gegevens kunt aanleveren. Wendy kan je met haar achtergrond als marketingspecialist in de onboarding calls ook adviseren indien je hulp nodig hebt bij het kiezen van een systeem.

Wat is het proces tijdens het project?2021-06-25T12:21:21+02:00

In het kort zijn dit de stappen die we doorlopen tijdens elke project:
1. Strategie sessie
2. Website sessie
3. Wireframes
4. Visueel ontwerp
5. Ontwikkeling
6. Content plaatsen (door opdrachtgever).
7. Livegang
8. Meten en Verbeteren

Verzorgen jullie ook de hosting?2021-06-25T12:25:55+02:00

Wij verzorgen zelf geen hosting, maar hebben wel een betrouwbare hostingpartij die we je kunnen aanbevelen, van wie we weten dat zij snelle en veilige servers hebben. Uiteraard helpen wij je bij het hele proces om je website (en eventueel email) te verhuizen. Voelt misschien spannend, is het vaak niet echt :-)

Heb ik wel een nieuwe website nodig?2021-06-25T12:26:05+02:00

Dat ligt eraan wat het probleem is met je huidige website. Krijg je te weinig boekingen binnen, heeft je website technische problemen, of ben je niet happy met je websitebouwer bijvoorbeeld? Plan gerust een gratis adviesgesprek met ons in, dan kijken we met je mee wat het probleem is en of je echt een nieuwe website of websitebouwer nodig hebt om meer boekingen binnen te gaan halen. Soms zijn er kleine technische issues die makkelijk opgelost kunnen worden of zijn er alleen wat kleine aanpassingen in je design/teksten of marketingaanpak nodig en heb je helemaal geen nieuwe website nodig. Wij zullen daar altijd eerlijk in zijn en via de website- en marketingtrainingen vvan www.buildyourtravelbizz.com kunnen we je altijd verder helpen om zelf issues aan te pakken indien een nieuwe website voor jou op dit moment niet de beste oplossing is.

Staat jouw vraag er nie