Ben je op zoek naar informatie over het starten van een online reisbureau in België? Of ben je geïnteresseerd in het openen van een fysiek reisbureau in Vlaanderen? Op deze pagina geven we je meer informatie over het starten van een reisbureau in België en waar je rekening mee moet houden bij het opzetten van een online of fysiek reisbureau.

ontwikkeld door experts

Online reisbureau starten in België

Het starten van een online reisbureau in België kan een slimme zet zijn. Het is een groeiende markt en steeds meer mensen boeken hun reizen online. Maar waar moet je aan denken bij het starten van een online reisbureau?

Ten eerste is het belangrijk om een goede website te hebben. Zorg voor een overzichtelijke en aantrekkelijke website waarop klanten gemakkelijk een reis kunnen boeken. Investeer in goede zoekmachineoptimalisatie (SEO) en zorg dat je website goed vindbaar is in de zoekmachines.

Daarnaast moet je beschikken over de juiste vergunningen en verzekeringen. Als online reisbureau moet je bijvoorbeeld beschikken over een garantiefonds en een verzekering tegen insolventie. Ook moet je voldoen aan de regelgeving van de Belgische wetgeving op reisbureaus en reisorganisatoren.

Reisbureau starten in Vlaanderen

Als je een fysiek reisbureau wilt openen in Vlaanderen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen waar je jouw reisbureau wilt vestigen. Kies bijvoorbeeld voor een locatie in een drukke winkelstraat of in een winkelcentrum.

Vervolgens moet je zorgen voor een goede inrichting en uitstraling van jouw reisbureau. Zorg voor een aantrekkelijke etalage en een interieur dat aansluit bij de behoeften van jouw klanten.

Net als bij een online reisbureau moet je als fysiek reisbureau beschikken over de juiste vergunningen en verzekeringen. Zo moet je bijvoorbeeld beschikken over een verzekering voor bedrijfsaansprakelijkheid en een verzekering voor jouw werknemers.

Conclusie

Of je nu een online reisbureau wilt starten in België of een fysiek reisbureau wilt openen in Vlaanderen, het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg dat je beschikt over de juiste vergunningen en verzekeringen en investeer in een goede website of een aantrekkelijke inrichting van jouw reisbureau. Met de juiste voorbereiding en inzet kun je succesvol zijn in de reisbranche en jouw klanten helpen bij het boeken van de mooiste reizen.

300% meer boekingen en zelf achter het stuur

Miriam Kok

“De enorme groei van Kingfisher Tours Egypte is het ‘levende bewijs’ dat Wendy’s website adviezen en marketingmethodes werken. Mede dankzij Wendy hebben wij 300% meer boekingen en zit ik nu weer zélf achter het stuur van mijn bedrijf en dat wens ik iedereen toe.”

Miriam Kok, Kingfisher Tours Egypte

Zo werken wij.

Van strategie en concept, ontwerp en ontwikkeling, tot onderhoud en support. Dat is hoe wij succesvolle WordPress websites voor reisbureaus, touroperators, (kleinschalige) reisorganisaties en ZRA’s maken.

wendy rug laptop reisbureauwebsite
ontvang meer boekingen

Ontvang meer online boekingen met een bewezen succes formule.

Wij bouwen écht goede WordPress websites voor kleinschalige reisorganisaties, dankzij een bewezen succesformule. Volledig passend bij jouw bedrijf. Van strategie en concept, via ontwerp en ontwikkeling naar onderhoud en support. Meer online boekingen. Meer tijd over voor andere zaken. Wil jij ook online succes behalen?