Wel of geen opleiding reisbureau volgen.

Wil je graag een eigen reisbureau starten? Dan is het belangrijk om te weten welke stappen je moet nemen en welke opleidingen je kunt volgen om jouw droom werkelijkheid te maken. In deze SEO tekst geven we je meer informatie over het starten van een reisbureau en welke opleidingen je kunt volgen om jouw kennis en vaardigheden te vergroten.

ontwikkeld door experts

Een eigen reisbureau starten

Het starten van een eigen reisbureau is een grote stap. Je hebt een goed plan nodig en moet weten waar je moet beginnen. Het is belangrijk om je te verdiepen in de markt en de concurrentie. Op deze manier kun je een uniek concept neerzetten dat aansluit bij de behoeften van jouw potentiële klanten.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is daarom belangrijk om een ondernemingsplan op te stellen waarin je jouw visie, doelen en strategie beschrijft. Hierin geef je onder andere antwoord op vragen als: wat is jouw doelgroep, welke producten en diensten bied je aan en hoe ga je deze vermarkten? Dit plan is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor eventuele financiers.

Opleidingen om jouw kennis en vaardigheden te vergroten

Als je een eigen reisbureau wilt starten is het belangrijk om te beschikken over de juiste kennis en vaardigheden. Je moet bijvoorbeeld weten hoe je een goede reis samenstelt, hoe je deze verkoopt en welke regelgeving er van toepassing is. Er zijn verschillende opleidingen die je kunt volgen om jouw kennis en vaardigheden te vergroten.

MBO-opleiding Toerisme

Als je net van de middelbare school komt en wilt starten in de reisbranche, dan kun je een MBO-opleiding Toerisme volgen. Hier leer je alles over de reisbranche en de verschillende soorten reizen die er zijn. Ook leer je hoe je een reis samenstelt en hoe je deze verkoopt aan de klant.

HBO-opleiding Tourism Management

Als je al wat meer ervaring hebt en een leidinggevende functie ambieert, dan kun je een HBO-opleiding Tourism Management volgen. Hierbij leer je niet alleen alles over de reisbranche, maar ook over management en marketing. Dit is handig als je een eigen reisbureau wilt starten en je wilt weten hoe je jouw onderneming kunt vermarkten.

Cursussen en trainingen

Naast opleidingen kun je ook verschillende cursussen en trainingen volgen om jouw kennis en vaardigheden te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan een cursus reisverzekeringen, een training klantgericht communiceren of een cursus ondernemersvaardigheden. Het voordeel van deze cursussen en trainingen is dat ze vaak korter duren dan een volledige opleiding en je kunt ze vaak online volgen.

Conclusie

Als je een eigen reisbureau wilt starten, dan is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en te beschikken over de juiste kennis en vaardigheden.

Tevreden klanten

marjolein penning

“Ik ken Michel al vele jaren en hij heeft de websites gebouwd voor zowel Lotus Tours als Eshi Eco Travel. Dit tot zeer grote tevredenheid! Michel voelt uitstekend aan wat de wensen zijn en maakt in overleg de website helemaal op maat. Hij denkt ook actief mee en komt met suggesties voor verbeteringen waar je zelf niet snel aan zou denken. Verder reageert hij bijzonder snel en als het nodig is ook buiten kantooruren wat ik echt een grote toegevoegde waarde vind. De nieuwe website voor Eshi Eco Travel heeft ook gezorgd voor een enorme toename van het aantal aanvragen. Kortom: een echte aanrader!”

Marjolein Penning, Eshi Travel & Lotus Tours

“Een aanrader, het werkt echt! Een compleet format waar je veel aan hebt als je meer online boekingen binnen wil krijgen.“

Gerda Boersma, Atma Asia Travel
flore meylan e1626779886449

“Omdat we al een aantal jaren aan het zoeken waren naar een plan hoe we de website van www.tura-travel.nl beter vindbaar konden maken, zijn we met Wendy en Michel in zee gegaan. Het is fijn om een koers te varen en te vertrouwen dat de website er beter uit komt”.

Flore Meylan en Donald Koskamp, Tura Travel

Zo werken wij.

Van strategie en concept, ontwerp en ontwikkeling, tot onderhoud en support. Dat is hoe wij succesvolle WordPress websites voor reisbureaus, touroperators, (kleinschalige) reisorganisaties en ZRA’s maken.

wendy rug laptop reisbureauwebsite
ontvang meer boekingen

Ontvang meer online boekingen met een bewezen succes formule.

Wij bouwen écht goede WordPress websites voor kleinschalige reisorganisaties, dankzij een bewezen succesformule. Volledig passend bij jouw bedrijf. Van strategie en concept, via ontwerp en ontwikkeling naar onderhoud en support. Meer online boekingen. Meer tijd over voor andere zaken. Wil jij ook online succes behalen?