Zelfstandig reisadviseur worden: waar begin je mee?

Wij bouwen websites voor kleinschalige reisorganisaties en zelfstandige reisadviseurs zoals jij, zodat jij jouw klanten de vakantie van hun leven kan bezorgen.

home banner

Wil jij meer klanten en een hogere omzet? Laat jouw reisbureau website maken door Reisbureauwebsite.nl.

Zelfstandig reisadviseur worden: waar begin je mee?

Je wilt zelfstandig reisadviseur worden? Gefeliciteerd, een geweldige keuze! Er werkt niets beter dan doen wat je leuk vindt. Bijvoorbeeld als je anderen de reis van hun leven wilt helpen organiseren. Waarbij jij er op de achtergrond voor zorgt dat alles op rolletjes verloopt. En je natuurlijk voor jouw reizigers klaarstaat, zowel persoonlijk als online.

Een goede zelfstandig reisadviseur biedt z’n reizigers de beste ervaring. In het persoonlijk contact, met de belangrijke documentatie en natuurlijk online, als jouw klanten inspiratie opdoen. Of als ze even checken wie je precies bent en wat je achtergrond is. Waarmee je een goede indruk wilt maken, omdat je dat maar één keer voor het eerst kunt doen.

wendy rug laptop reisbureauwebsite

Reislustig en organiserend

Voordat je met je eigen onderneming van start gaat heb je waarschijnlijk al wat stappen gezet. Of juist nog helemaal niet, omdat je benieuwd bent wat erbij komt kijken. En of je wel geschikt bent om daarmee aan de slag te gaan. Het is een geweldige zelfstandige functie, die aan de andere kant ook verantwoordelijkheden kent. En die vraagt om veel energie, dus dat is misschien wel de belangrijkste voorwaarde.

Wil je zelfstandig reisadviseur worden? Dan ben je in ieder geval reislustig. Je houdt ervan om naar de andere kant van de wereld te vliegen en in contact te komen met nieuwe culturen. Of je trekt er juist in de omgeving op uit, om de plekken te ontdekken waar anderen achteloos voorbij lijken te lopen. Iets dat je niet kunt uitstaan, omdat er zowel hier als daar zo ontzettend veel moois te zien is en te beleven valt.

Tegelijkertijd ben je heel organiserend ingesteld als je zelfstandig reisadviseur wilt worden. Je weet van je eigen reizen waarschijnlijk dat er van alles geregeld moet worden, om dit op rolletjes te laten verlopen. En dan gaat het nog om je eigen reis, waarin je slim gebruik kunt maken van de eerdere ervaringen die je hebt opgedaan. Hoe moet dat als je reizigers voor het eerst helpt een reis te organiseren? Als jij ervoor wilt zorgen dat je reizigers een geweldige tijd hebben, dan zal je jouw organisatorisch talent behoorlijk moeten aanspreken.