Zelfstandig reisadviseur worden: waar begin je mee?

Wij bouwen websites voor kleinschalige reisorganisaties en zelfstandige reisadviseurs zoals jij, zodat jij jouw klanten de vakantie van hun leven kan bezorgen.

home banner

Wil jij meer klanten en een hogere omzet? Laat jouw reisbureau website maken door Reisbureauwebsite.nl.

Zelfstandig reisadviseur worden: waar begin je mee?

Je wilt zelfstandig reisadviseur worden? Gefeliciteerd, een geweldige keuze! Er werkt niets beter dan doen wat je leuk vindt. Bijvoorbeeld als je anderen de reis van hun leven wilt helpen organiseren. Waarbij jij er op de achtergrond voor zorgt dat alles op rolletjes verloopt. En je natuurlijk voor jouw reizigers klaarstaat, zowel persoonlijk als online.

Een goede zelfstandig reisadviseur biedt z’n reizigers de beste ervaring. In het persoonlijk contact, met de belangrijke documentatie en natuurlijk online, als jouw klanten inspiratie opdoen. Of als ze even checken wie je precies bent en wat je achtergrond is. Waarmee je een goede indruk wilt maken, omdat je dat maar één keer voor het eerst kunt doen.

wendy rug laptop reisbureauwebsite

Reislustig en organiserend

Voordat je met je eigen onderneming van start gaat heb je waarschijnlijk al wat stappen gezet. Of juist nog helemaal niet, omdat je benieuwd bent wat erbij komt kijken. En of je wel geschikt bent om daarmee aan de slag te gaan. Het is een geweldige zelfstandige functie, die aan de andere kant ook verantwoordelijkheden kent. En die vraagt om veel energie, dus dat is misschien wel de belangrijkste voorwaarde.

Wil je zelfstandig reisadviseur worden? Dan ben je in ieder geval reislustig. Je houdt ervan om naar de andere kant van de wereld te vliegen en in contact te komen met nieuwe culturen. Of je trekt er juist in de omgeving op uit, om de plekken te ontdekken waar anderen achteloos voorbij lijken te lopen. Iets dat je niet kunt uitstaan, omdat er zowel hier als daar zo ontzettend veel moois te zien is en te beleven valt.

Tegelijkertijd ben je heel organiserend ingesteld als je zelfstandig reisadviseur wilt worden. Je weet van je eigen reizen waarschijnlijk dat er van alles geregeld moet worden, om dit op rolletjes te laten verlopen. En dan gaat het nog om je eigen reis, waarin je slim gebruik kunt maken van de eerdere ervaringen die je hebt opgedaan. Hoe moet dat als je reizigers voor het eerst helpt een reis te organiseren? Als jij ervoor wilt zorgen dat je reizigers een geweldige tijd hebben, dan zal je jouw organisatorisch talent behoorlijk moeten aanspreken.

Jouw laptop als kantoor.

En andersom hoef je het natuurlijk ook niet groter te maken dan het is. Veel enthousiaste reizigers die zelfstandig reisadviseur worden leren het vak gaandeweg. Met vallen en opstaan, om wijzer te worden als ondernemer en je reizigers zo goed mogelijk te helpen. Met creatieve oplossingen als het even tegenzit en door vooraf na te denken over wat er mogelijk kan gebeuren. Om ze voor te bereiden waar dat mogelijk is en klaar te staan als dat nodig blijkt. Twee manieren waarop je een geweldige service kunt aanbieden, vanuit persoonlijke betrokkenheid bij iedereen die op reis gaat.

Dat doe je soms op locatie en bijvoorbeeld door vooraf langs te gaan bij de accommodaties die je als zelfstandig reisadviseur gaat aanbieden. Of door contacten te onderhouden op de verschillende mooie plekken, die je jouw reizigers graag wilt gaan laten zien. Omdat je er zelf een aantal keren geweest bent of omdat je weet dat het goed past bij de reis die ze graag willen maken.

Op andere momenten werk je vooral op afstand, waardoor je laptop eigenlijk voldoende is als kantoor. Waarmee je alle kanten op kunt, zelf om te communiceren met jouw reizigers aan de andere kant van de wereld. Zodat je zelfstandig reisadviseur kunt worden vanuit Nederland, vanuit België, Zuid-Spanje en zelfs de landen ver buiten Europa. Om vanuit daar de reizen te organiseren en bijvoorbeeld te videobellen. Of door persoonlijk af te spreken en de meer noodzakelijke zaken via e-mail en telefoon af te handelen. Waardoor je kunt werken waar je maar wilt, als je daar een goede website bij hebt.

ontwikkeld door experts
wendy lopend strand reisbureauwebsite

300% meer boekingen en zelf achter het stuur

Miriam Kok

“De enorme groei van Kingfisher Tours Egypte is het ‘levende bewijs’ dat Wendy’s website adviezen en marketingmethodes werken. Mede dankzij Wendy hebben wij 300% meer boekingen en zit ik nu weer zélf achter het stuur van mijn bedrijf en dat wens ik iedereen toe.”

Miriam Kok, Kingfisher Tours Egypte

Zelf of met ondersteuning.

Als je zelfstandig reisadviseur wilt worden en je daarmee niet of nauwelijks ervaring hebt kan het fijn zijn om wat hulp achter de hand te houden. Zodat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. En om terug te vallen als je het even niet meer weet, om je reizigers toch een passende oplossing en geweldige ervaring te kunnen bieden. Absoluut geen schade en ook online ontzettend goed mogelijk, dankzij de organisaties die daarvoor beschikbaar zijn.

Er zijn verschillende organisaties die zelfstandig reisadviseurs helpen. Ze staan bijvoorbeeld telefonisch voor ze klaar, zodat je contact op kunt nemen als je het even niet meer weet. Op het moment dat je een reis wilt verkopen, als je die gaat verwerken of op het moment dat je tegen problemen aanloopt. Om even te kunnen overleggen, navraag te doen bij andere adviseurs of om gewoon aan te geven wat er aan de hand is en waar je tegenaan loopt. Allemaal dingen waar je mee te maken kunt krijgen als je zelfstandig reisadviseur wilt worden. En ontzettend interessant, bijvoorbeeld door kennis en ervaringen uit te wisselen.

En heb je aan de andere kant al wat ondernemerservaring als je zelfstandig reisadviseur wilt worden? Je kunt er ook voor kiezen om helemaal op eigen benen te gaan staan. Met pakketten die je aanbiedt of diensten die reizigers kunnen afnemen bij het voorbereiden, organiseren en boeken van de reis die ze willen gaan maken. Je bepaalt zelf op welke manier je daarmee aan de slag gaat en het is iets dat je in de loop van de tijd bovendien weer kunt aanpassen.

Waar moet je aan denken?

Misschien help je vrienden, familie en andere bekenden al veel langer met de reizen die ze maken. Je bent dan eigenlijk al zelfstandig reisadviseur geworden, waarschijnlijk zonder dat je het zelf door had. Dat betekent dat je al wat ervaring hebt en goed weet wat er allemaal bij komt kijken. Tenminste, bij het organiseren van de reis en het boeken daarvan. Als je er professioneel mee aan de slag wilt moet je rekening houden met nog wat andere zaken. Je leidt vanaf dat moment een bedrijf. Dat betekent dat je je professioneel zal moeten presenteren, dat je een website nodig hebt en dat je moet nadenken over bijvoorbeeld drukwerk en marketing.

We zetten een paar dingen voor je op een rij die je niet over het hoofd mag zien als je zelfstandig reisadviseur wilt worden:

Drukwerk om indruk te maken
Spreek je reizigers op een beurs, komen ze bij je langs of ga je bij hen op bezoek? Zorg ervoor dat je wat drukwerk bij je hebt, waarmee je een professionele indruk kunt maken. De belangrijkste manier om het meteen goed te doen, waarmee je het vertrouwen wint als zelfstandig reisadviseur.

Marketing en merkopbouw
Wie wil groeien moet een grotere doelgroep aanspreken. Met marketing en door je merk op te bouwen, ook als het bedrijf bestaat uit alleen jij als adviseur. Met een specifieke stijl, een regio waar je goed in bent of een unieke aanpak waaraan reizigers je gaan herkennen. Zodat ze voor jou kiezen en weten wat ze kunnen verwachten, waar jij je voordeel mee kunt doen.

Systemen en software om in te werken
Zorg ervoor dat je werkt met professionele systemen en software, zowel voor het contact, de planningen en organisatie als de boekingen. Maak de gegevens online inzichtelijk en beschikbaar

wendy klant reisbureauwebsite
michel lachend selfie reisbureauwebsite

Zelfstandig reisadviseur met de beste website.

Je wilt zelfstandig reisadviseur worden en meteen een goede indruk maken? Zorg ervoor dat je een website hebt die vlekkeloos werkt. Als belangrijke eerste online ervaring, waarmee je de toon zet voor de rest van jullie samenwerking. Door op de verschillende pagina’s te laten zien wie je bent, wat je doet en waarom je hebt gekozen voor de aanpak die je hanteert. Als jouw persoonlijke verhaal en ervaring, waarmee je anderen enthousiast maakt om jou in te schakelen. Als de persoonlijke adviseur om een geweldige reis voor ze samen te stellen, waar reizigers blij van worden.

De WordPress website voor jou als zelfstandig reisadviseur is het perfecte visitekaartje, maakt enthousiast en smaakt als het goed is naar meer. Dankzij pagina’s die razendsnel laden, een logische opbouw die op het juiste moment overtuigt en met diverse contactmogelijkheden om een aanvraag bij je te doen.

Ben jij benieuwd hoe jouw website als zelfstandig reisadviseur er wat ons betreft uit zou moeten zien en hoe je jouw reizigers laat zien wat je voor ze kan betekenen? Neem contact op en vertel ons over je plannen. Dan denken wij met je mee en bouwen we aan een website waarmee jij de belangrijke eerste stap zet. Zodat je jouw reizigers online kunt overtuigen met wat jij als zelfstandig reisadviseur te bieden hebt. Ben jij er klaar voor?

wendy zittend laptop reisbureauwebsite
wendy lopend strand reisbureauwebsite

Tevreden klanten

marjolein penning

“Ik ken Michel al vele jaren en hij heeft de websites gebouwd voor zowel Lotus Tours als Eshi Eco Travel. Dit tot zeer grote tevredenheid! Michel voelt uitstekend aan wat de wensen zijn en maakt in overleg de website helemaal op maat. Hij denkt ook actief mee en komt met suggesties voor verbeteringen waar je zelf niet snel aan zou denken. Verder reageert hij bijzonder snel en als het nodig is ook buiten kantooruren wat ik echt een grote toegevoegde waarde vind. De nieuwe website voor Eshi Eco Travel heeft ook gezorgd voor een enorme toename van het aantal aanvragen. Kortom: een echte aanr